Creatieve Coaching (Bel’tom Ceramique)

(in het atelier van Bel’tom Ceramique, robuuste keramiek)

 De kracht van creativiteit

Regelmatig zijn er situaties waarin iemand met alleen maar praten niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Deze situaties zijn bijvoorbeeld als deze persoon met te veel in het hoofd zit en geen contact maakt met zijn eigen gevoel, maar ook als zij of hij bepaalde herinneringen en gevoelens heeft weggestopt, of als dingen gewoonweg niet onder woorden te brengen of onbespreekbaar zijn.

De creatieve coaching is een bijzondere techniek om een verbinding te leggen tussen het bewuste en het onbewuste. Creativiteit laat de kracht van de verbeelding en het beeldend vermogen spreken, zonder de remmingen van het verstand. Het helpt mensen om de dagelijkse rationele doelgerichtheid te verbinden met het onbewuste en het gevoel. Door de creativiteit, het creëren van ‘iets’, gaat er een wereld open waarin gevoel en verstand in balans komen. Dat wat moeilijk bespreekbaar is, komt naar de oppervlakte. Het creatieve proces spiegelt wie de mens werkelijk is en hoe hij dingen doet. Het helpt hem om zijn eigen wereld met andere ogen te bekijken. Het inzicht en de beweging dienen zich vervolgens als vanzelf aan.

Creatief coachen wordt door Bel’tom Ceramique vanwege hun effectiviteit toegepast in de begeleiding van mensen die ‘vast lopen’ in hun eigen dagelijkse (werk-)situatie en daar graag iets aan willen veranderen. ‘Waar je ook bent, je bent er zelf altijd bij!’.

Creatieve werkvormen richten zich op een dieper, onbewust niveau, daarom is creatief coachen een krachtige vorm van coaching. Tijdens de creatieve coaching met diverse keramieke werkvormen, zoals boetseren en draaien, ontdekt de persoon zijn eigen creatieve vermogens en leert hij hoe hij de inzichten over zichzelf kan toepassen in het eigen dagelijkse (werk-)leven. Het is een intensieve coaching die u vele facetten van creatieve vormen, zoals beeldend vormen, boetseren, met de draaischijf pottenbakken en keramieke improvisatie.

 Doel van de creatieve coaching

 • U bent in staat zelf (verborgen) mindsets (opvattingen, denkpatronen) los te laten en tot uw “zelf” te komen.
 • U weet verbinding te leggen tussen de dagelijkse rationele doelgerichtheid en het onbewuste, waardoor het gevoel van ‘in balans’ te zijn (weer) ontstaat.
 • U kunt weer in contact komen met uw gevoel en het vergroot het vertrouwen op uw eigen intuïtie.

 Voor wie is de creatieve coaching van Beltom Keramiek?

Deze coaching is bestemd voor mensen die aan zichzelf willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ creatieve techniek en hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en ontwikkelen en gebruiken om weer ‘grip op hun leven’ te krijgen. Hierdoor ontstaat het vermogen om energie te ontwikkelen en de ‘energie-lekken’ te dichten en te voorkomen.

 Traject van creatief coachen

De creatieve coaching wordt gegeven in ‘sessies’ die 2,5 uur duren per bijeenkomst. Meestal wordt gekozen voor twee maal een serie van vijf bijeenkomsten. In de eerste serie wordt gewerkt aan het ontdekking van mogelijkheden, ‘blokkades’ en in gang zetten van gewenste veranderingen. En in de tweede serie aan het versterken van de veranderingen, het consolideren en borgen van de gewenste situatie. Maar een traject is altijd maatwerk, passend bij de persoon die de creatieve coaching wenst en bij wat hij nodig heeft.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over uw vraag naar creatieve coaching, via de contactpagina of 0342 401629.

 

 

 • Publicaties

  Goed werkgeverschap & goed werknemerschap. Ethiek van bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsrelaties

  Dit boek biedt de ethische basis van de bedrijfscultuur en relationele ethiek van arbeidsrelaties. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap.

  Lees en bestel >

  CHRISTELIJK MANAGEMENT VOLGENS DE REGEL VAN BENEDICTUS

  CHRISTELIJK MANAGEMENT VOLGENS DE REGEL VAN BENEDICTUSDe Regel van Benedictus staat in toenemende belangstelling bij christelijke managers. Zij willen zich laten inspireren door de vele praktische aanwijzingen die weliswaar eeuwenoud zijn, maar een bijzondere actuele betekenis hebben.

  Lees en bestel >

  Bestuur & Toezicht

  Bestuur & toezichtDit boekje geeft in kort bestek, aan de hand van kernaspecten van de functie van de Raad van Bestuur (volgens het INK-model) wat de daarbij passende instrumenten zijn om effectief toezicht te kunnen houden.

  Lees en bestel >