Interim-management

Verschillende typen interim-opdrachten

In de afgelopen jaren heb ik diverse opdrachten als interim-manager uitgevoerd. In de meeste gevallen was de directeur / bestuurder ineens uit de organisatie verdwenen. Er is dan geen sprake van overdracht of ‘langzaam ingroeien’. Het doel van de interim-opdracht was ook steeds anders. Soms was het een overbrugging tot er volgens een procedure een opvolger was gevonden, maar ook is het doel geweest om te werken aan de afbouw van de functie, waarbij de organisatiestructuur moest worden aangepast. Kort samengevat kan gezegd worden dat ik nergens ‘alleen maar op de winkel moest passen’, maar naast leiding geven aan de organisatie of afdeling, een cultuurverandering begeleidde en/of adviseerde over een structuuraanpassing. In alle gevallen was het nodig om nauw aan te sluiten bij de dynamische ontwikkelingen binnen de organisatie.

Visie

Bij de uitvoering van interim-opdrachten werk ik altijd vanuit de visie dat er al veel kennis en kunde, maar ook veel goodwill  binnen de organisatie aanwezig is. Daar zoek ik naar en probeer de positieve krachten te mobiliseren en te versterken. Op die manier richt ik mij op een duurzame verbetering en versterking van de organisatie van binnen uit. Overigens is het soms nodig om krachtige en mogelijk door sommigen ongewenste beslissingen te nemen, omdat daarmee het belang van het geheel van de organisatie is gediend.

Wilt u mijn mogelijkheden van interim-management voor uw organisatie bespreken kunt u telefonisch contact met me opnemen of uw vraag stellen via de contactpagina.

 • Publicaties

  Goed werkgeverschap & goed werknemerschap. Ethiek van bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsrelaties

  Dit boek biedt de ethische basis van de bedrijfscultuur en relationele ethiek van arbeidsrelaties. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap.

  Lees en bestel >

  CHRISTELIJK MANAGEMENT VOLGENS DE REGEL VAN BENEDICTUS

  CHRISTELIJK MANAGEMENT VOLGENS DE REGEL VAN BENEDICTUSDe Regel van Benedictus staat in toenemende belangstelling bij christelijke managers. Zij willen zich laten inspireren door de vele praktische aanwijzingen die weliswaar eeuwenoud zijn, maar een bijzondere actuele betekenis hebben.

  Lees en bestel >

  Bestuur & Toezicht

  Bestuur & toezichtDit boekje geeft in kort bestek, aan de hand van kernaspecten van de functie van de Raad van Bestuur (volgens het INK-model) wat de daarbij passende instrumenten zijn om effectief toezicht te kunnen houden.

  Lees en bestel >