Vrijwilligerswerk

Ik heb, mede op grond van mijn publicaties, meegewerkt aan congressen en studiedagen over vrijwilligerswerk door het geven van lezingen, workshops of cursussen. Deze waren zowel bedoeld voor de beleidsmakers en begeleiders, als ook voor de vrijwilligers zelf.

Deze activiteiten hebben onder meer plaatsgevonden in opdracht van zowel gemeenten, opleidingsinstituten, als organisaties die werken met en voor vrijwilligers.

Ik heb jarenlang zelf leiding gegeven aan vrijwilligers en aan organisaties die werken met vrijwilligers.

Bovendien ben ik zelf altijd op vele manieren betrokken bij diverse organisaties en projecten als uitvoerend vrijwilliger of als bestuurslid.

Kernwoorden bij mijn visie zijn: arbeidstevredenheid, begeleiding, beleid en waarderen. Kortom: vinden en binden! In hoofdstuk 4 van het boek Vrijwilligerswerk beleid en belegleiding heb ik dat uitgebreid beschreven.

Voor meer informatie over mogelijkheden en diensten kunt u contact opnemen via de contactpagina of even opbellen.

 • Publicaties

  Goed werkgeverschap & goed werknemerschap. Ethiek van bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsrelaties

  Dit boek biedt de ethische basis van de bedrijfscultuur en relationele ethiek van arbeidsrelaties. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap.

  Lees en bestel >

  CHRISTELIJK MANAGEMENT VOLGENS DE REGEL VAN BENEDICTUS

  CHRISTELIJK MANAGEMENT VOLGENS DE REGEL VAN BENEDICTUSDe Regel van Benedictus staat in toenemende belangstelling bij christelijke managers. Zij willen zich laten inspireren door de vele praktische aanwijzingen die weliswaar eeuwenoud zijn, maar een bijzondere actuele betekenis hebben.

  Lees en bestel >

  Bestuur & Toezicht

  Bestuur & toezichtDit boekje geeft in kort bestek, aan de hand van kernaspecten van de functie van de Raad van Bestuur (volgens het INK-model) wat de daarbij passende instrumenten zijn om effectief toezicht te kunnen houden.

  Lees en bestel >