Creatieve Coaching (Bel'tom Ceramique)

De kracht van creativiteit

Regelmatig zijn er situaties waarin iemand met alleen maar praten niet verder komt en het onbewuste moet worden aangesproken. Deze situaties zijn bijvoorbeeld als deze persoon met te veel in het hoofd zit en geen contact maakt met zijn eigen gevoel, maar ook als zij of hij bepaalde herinneringen en gevoelens heeft weggestopt, of als dingen gewoonweg niet onder woorden te brengen of onbespreekbaar zijn.

De creatieve coaching is een bijzondere techniek om een verbinding te leggen tussen het bewuste en het onbewuste. Creativiteit laat de kracht van de verbeelding en het beeldend vermogen spreken, zonder de remmingen van het verstand. Het helpt mensen om de dagelijkse rationele doelgerichtheid te verbinden met het onbewuste en het gevoel. Door de creativiteit, het creëren van ‘iets’, gaat er een wereld open waarin gevoel en verstand in balans komen. Dat wat moeilijk bespreekbaar is, komt naar de oppervlakte. Het creatieve proces spiegelt wie de mens werkelijk is en hoe hij dingen doet. Het helpt hem om zijn eigen wereld met andere ogen te bekijken. Het inzicht en de beweging dienen zich vervolgens als vanzelf aan.

Creatief coachen wordt door Bel’tom Ceramique vanwege hun effectiviteit toegepast in de begeleiding van mensen die ‘vast lopen’ in hun eigen dagelijkse (werk-)situatie en daar graag iets aan willen veranderen. ‘Waar je ook bent, je bent er zelf altijd bij!’.

Creatieve werkvormen richten zich op een dieper, onbewust niveau, daarom is creatief coachen een krachtige vorm van coaching. Tijdens de creatieve coaching met diverse keramieke werkvormen, zoals boetseren en draaien, ontdekt de persoon zijn eigen creatieve vermogens en leert hij hoe hij de inzichten over zichzelf kan toepassen in het eigen dagelijkse (werk-)leven. Het is een intensieve coaching die u vele facetten van creatieve vormen, zoals beeldend vormen, boetseren, met de draaischijf pottenbakken en keramieke improvisatie.


Doel van de creatieve coaching

• U bent in staat zelf (verbogen) mindsets (opvattingen, denkpatronen) los te laten en tot uw "zelf" te komen.
• U weet verbinding te leggen tussen de dagelijkse rationele doelgerichtheid en het onbewuste, waardoor het gevoel van 'in balans' te zijn (weer) ontstaat.
• U kunt weer in contact komen met uw gevoel en het vergroot het vertrouwen op uw eigen intuïtie.


Voor wie is de creatieve coaching van Beltom Keramiek?

Deze coaching is bestemd voor mensen die aan zichzelf willen werken met een bijzondere, ‘onbewuste’ creatieve techniek en hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en ontwikkelen en gebruiken om weer ‘grip op hun leven’ te krijgen. Hierdoor ontstaat het vermogen om energie te ontwikkelen en de ‘energie-lekken’ te dichten en te voorkomen.


Traject van creatief coachen

De creatieve coaching wordt gegeven in ‘sessies’ die 2,5 uur duren per bijeenkomst. Meestal wordt gekozen voor twee maal een serie van vijf bijeenkomsten. In de eerste serie wordt gewerkt aan het ontdekking van mogelijkheden, ‘blokkades’ en in gang zetten van gewenste veranderingen. En in de tweede serie aan het versterken van de veranderingen, het consolideren en borgen van de gewenste situatie. Maar een traject is altijd maatwerk, passend bij de persoon die de creatieve coaching wenst en bij wat hij nodig heeft.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over uw vraag naar creatieve coaching, via de contactpagina of 0342 401629.

Organisatie die gebruik hebben gemaakt van de diensten van Beltom Advies zijn onder meer:

ABN-AMRO, KLM, Rijn-IJssel College, Gemeente Amsterdam, GZB, Adullam Gehandicaptenzorg, Defensie, Passiescholen, Ministerie van Binnenlandse Zaken, CHE, GSG Scholengroep Groningen, Bibliotheek Barneveld, Stichting Present, Driestar VMBO Gouda, Leger des Heils, De Rozelaar Gehandicaptenzorg, KPN, Zorgresidence Het Seminarie, Hogeschool van Amsterdam, VIAA Hogeschool, Alfa Accountants, Woon-zorgcentrum de Westerkim Hoogeveen, J.H. Donnerschool de Glind, Kadaster, Dienst Koninklijk Huis, Gevangenenzorg Nederland, Centrum Jeugd & Gezin Barneveld, Zorgcentrum Neboplus, Albin Groep bv Jeugdzorg, Zorgcentrum het Anker, Perspectief Arbodienst, Pro Life Zorgverzekeringen, Sint Jansdal Ziekenhuis.