Boeken

Goed werkgeverschap & goed werknemerschap. Ethiek van bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsrelaties

Goed werkgeverschap & goed werknemerschap. Ethiek van bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsrelaties

Wat is goed werkgeverschap? Vrijwel iedereen heeft daar wel een idee over, maar is dat gebaseerd op eigen ervaringen, of op duidelijke denkbeelden? Beïnvloeden werkgeverschap en werknemerschap elkaar of staan ze los van elkaar? Welke verantwoordelijkheden hebben werkgevers en welke passen bij werknemers?

Dit boek biedt de ethische basis van de bedrijfscultuur en relationele ethiek van arbeidsrelaties. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap.

Christelijk management volgens de Regel van Benedictus

Christelijk management volgens de regel van benedictus (2016)

De Regel van Benedictus staat in toenemende belangstelling bij christelijke managers. Zij willen zich laten inspireren door de vele praktische aanwijzingen die weliswaar eeuwenoud zijn, maar een bijzondere actuele betekenis hebben. De Regel wordt niet voor niets soms aangeduid als ‘het oudste bedrijfskunde boek’. De kracht van de Regel bestaat onder meer uit de uitgebreide Bijbelse basis voor alle aanwijzingen over leiderschap, zorg voor de organisatie en aandacht voor en omgang met elkaar binnen een werkgemeenschap. De visie van Benedictus over arbeidsverhoudingen, goed werknemerschap, goed werkgeverschap en toezicht waren in de zesde eeuw controversieel, tegen de heersende opvattingen van de Romeinse aristocraten.

Management en levensbeschouwing in Nederland

Management en levensbeschouwing in Nederland

Management en levensbeschouwing in Nederland (2010) is de titel van het proefschrift van Tom van den Belt en Joop Moret. In 2010 zijn zij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Bestuur & Toezicht en Risicomanagement voor de zorgpraktijk

Bestuur & Toezicht en Risicomanagement voor de zorgpraktijk

Niet meer leverbaar! Dit boekje Bestuur en Toezicht (2016) geeft in kort bestek, aan de hand van kernaspecten van de functie van de Raad van Bestuur (volgens het INK-model) wat de daarbij passende instrumenten zijn om effectief toezicht te kunnen houden.